23 Aralık 2007 Pazar

ELMALI LAHANA ÇORBASI


bu leziz çorba İsveç mutfağına aittir.


4 çorba kaşığı tereyağı
1 küçük lahana(ince ince doğranmış)
7,5 su bardağı et suyu
1 defne yaprağı
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 golden elma(kabukları soyulup küp doğranmış)

yağı büyük bir tencerede kızdırıp lahanaları koyarak,orta ateşte 15 dakika,ara sıra karıştırarak kavurunuz. et suyu,defne yaprağı,tuz ve karabiber ekleyip,ateşi kısarak çorbayı 15 dakika pişiriniz.elmayı ekleyip 1o dakika daha pişiriniz.

çorbayı tadıp gerekiyorsa biraz daha tuz ve karabiber ekleyiniz.tencereyi ateşten alıp,defne yaprağını çıkarıp atınız.çorbayı çok sıcak olarak servis yapınız.

Hiç yorum yok: