14 Aralık 2007 Cuma
FIRINDA CHEESECAKE
nefiss
TABANI İÇİN:
2oo gr burçak bisküvi
50 gr toz badem
100 gr tereyağı
KREMA İÇİN:
2oo gr labne peyniri
65 gr tozşeker
2 yumurta
100 gr süzme yogurt
30 gr krema
SÜSLEMEK İÇİN:
vişne reçeli veya marmelat
tereyağını eritip soğutun.bisküvi,toz badem ve tereyağı bir kaba alıp birlikte karıştırın.kelepçeli kalıba döküp spatula yardımıyla iyice düzeltin.
labne peyniri,tozşeker,yoğurt,yumurta ve kremayı mikserde 10 dakika karıştırın.bisküvi tabanının üzerine döküp yine spatulayla düzeltin.kelepçeli kalıbı su dolu bir tepsinin içine yerleştirin.önceden 130 dereceye ayarlanmış fırında 1 saat 30 dakika pişirin.soguduktan sonra üzerine marmalet sürerek yada vişne reçeli taneleriyle süsleyerek servis yapın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
13 yorum:
blog mansetten koptum geldim
tutmayin beni break break tutmayinnnnnnnn cekilin carpicammmmmmmmmmmmmmmmmmm
ellerine saglik canim ne fis ne fis
üfff
albenisiyle yenir bu cheesecake:)))
nefis nefis!
ellerine sağlık hemde çok çok:)
evet bu kesinlikle nefis hatta nefis ötesi ellerine sağlık
tek tek oluşu ise ayrı bir güzellik
kocaman sevgilerrr
Cok lezzetli gorunuyor. Sevgiler
ellerinize sağlık nefil olmuş bu arada sitenizi yeni gördüm resimdeki evinizmi çok güzel de
merhaba arkadaşlar.hepiniz hoş geldiniz.tekrar beklerim.
sevgili melek resimdeki benim evim beğenmiş olmana sevindim.sevgiler
Merhaba canim, bu cheesecake nefis görünüyor, harika bir lezzet yaratmissin, ellerine saglik.
Bana da beklerim canim.
Selam ve sevgilerimle..
Mükemmel görünüyor çok beğendim mutlaka deneyeceğim. Bu arada herkes o kadar güzel şeyler yapıyor ki kimden ne tarif alacağımı şaşırmış durumdayım. Ama bu tarifi en kısa zamanda denemek şart oldu :) Banada beklerim.
Özlem'den Sevgiler...
ellerine saglkik canim blog mansette gordum uctum geldim ;)
Selam Ezgi'cim, güzel yorumun icin tesekkür ederim canim, herzaman beklerim. Bu arada, linklerine seve seve ekleyebilirsin, cok memnun olurum hatta bende hemen seni ekledim bile simdi.
Sana güzel bir hafta sonu tatili diliyorum ve selamlarimi yolluyorum buralardan..
Merhaba,
fırında cheesecake tarifiniz ile sitenizi tanıdım. Çok güzel tarifler görüyorum elinize sağlık. Ben bu tarifimi denemek istiyorum ancak, kalıbı su dolu tepsiye koyun diyorsunuz nasıl olacak, su almıyor mu? Ayrıca bu kalıp tek tek küçük kalıplar mı? yoksa 22/24 cm lik büyük kelçeli kalıp mı? bilgilendirirseniz sevinirim.
İyi günler
Fırında Cheesecake tarifinizde kelepçeli kalıbı su dolu bir tepsinin içine yerleştirin diyorsunuz. Bu işlem sırasında içine su almaz mı? nasıl yapılacak? Kolay gelsin
merhaba sevgili nazan ben özel küçük kelepçeli kalıplarla yapmıştım. büyük 24 cm lik kalıpla yapmanı öneririm. alttaki tepsiye az su konulacak.kalıbın kelepçelerinde problem yoksa,kelepçeli kalıp su almıyor. denersen yorumunu bekliyorum sevgiler
Yorum Gönder