15 Aralık 2007 Cumartesi

KABAK TATLISI



1.5 kg balkabağı
1.5 su bardağı tozşeker
1 kahve fincanı su
1 su bardağı çekilmiş ceviz

balkabağını soyup çekirdekli kısımlarını temizleyin ve iri parçalara kesin.kabakları düz tabanlı geniş bir tencereye alıp şeker ve suyu ekleyin.kapağı kapalı olarak kabaklar suyunu salıp çekinceye ve yumuşayıncaya kadar pişirin.soğumaya bırakın.
kabakları kevgirle servis tabağına alın ve üzerine ceviz serpip soğuk olarak servis yapın.

2 yorum:

Baharcicegi dedi ki...

katatlisi nefis görünüyor,hem hafif ve cok lezzetli oluyor elinize saglik

busem dedi ki...

Kabak tatlısını çok severim. Görünüşü harika olmuş. Ellerinize sağlık.Sevgiler