14 Aralık 2007 Cuma

FIRINDA SOSİSLİ VE MISIRLI ISPANAK LEZZETİ

ıspanak yemeyenlerin bile beğenebilecegi süper bir tat.Tarif sevgili Yeşim'e ait.kendisine bu güzel lezzeti bizimle paylaştığı için teşekkür ediyorum.

Yarım kilo ıspanak
1 soğan
1 domates
2-3 orta patates
yarım bardak mısır
3-4 tane sosis (ben kısa olanlardan kullandım)
kaşar peyniri
baharat, tuz ve yağ

Patatesleri önce haşlanmaya bırakın. Onlar haşlanırken ben diğer malzemeleri hazırlıyorum.
Ispanakları iyice temizledikten sonra normal yemeklik doğrayın. Bir yanda soğanı kavurun. Sonra domateside minik minik doğrayıp soğanlarla birlikte biraz çevirin. Ispanaklarıda ekleyip tuzunu atın. Biraz kavurun.
Haşlanan patatesleri yarı püre gibi çatalla ezin (fazla ezmeyin biraz parça parça kalsın). Nane, pulbiber, karabiber ve tuz ekleyip, yağlanmış dikdörtgen bir borcama dökün. Kaşıkla düzeltip üstüne ıspanakları yayın. Ispanağın üzerinede sosisleri ve mısırları eşit biçimde dağıtın. En üste kaşar rendesini hiç boşluk kalmayacak şekilde serpin, 225 derecelik fırında 15 dk gibi pişirin. Kaşarlar altın sarısını alınca çıkartın.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

hımmm ıspanaklıı nefis olmuştur :)

ellerinize sağlık

Sıcacık sevgiler
www.misssgibi.com