7 Aralık 2007 Cuma

FIRINDA TAVUK

bu nefis tarifimizi tavuk baget veya bütün tavuklada yapabilirsiniz. fırın tepsisinin büyüklügüne göre sebzeler arttırılıp cıkartılabilir.

MALZEMELER
1 büyük kemikli tavuk gögüs
4 patates
3 yesil biber
3 domates
2 sogan
tereyagı
1 yemek kasıgı limon suyu

SOSU İÇİN
2 yemek kasıgı salca
1 cay kasıgı kırmızı toz biber
yarım cay kasıgı tuz,kekik,pulbiber
1 yemek kasıgı nane
3 diş ezilmiş sarmısak

tepsimizi tereyagıyla yaglıyoruz.tavugumuzu derisini cıkartıp,tepsimizin ortasına yerlestiriyoruz. üzerine limon suyunu sürüyoruz. sebzelerimizi yuvarlak dilimliyoruz.tavugumuzun kenarlarına sırasıyla patates,sogan,biber ve domatesleri yerleştiriyoruz.
sos malzemelerini bir kapta karıstırıp yavas yavas 2 cay bardagı su ekliyerek karıstırıyoruz.salcamızın iyice erimesini saglıyoruz.tavugumuzun üzerine biraz sürüp,sebzelerin üzerine kasık yardımıyla gezdiriyoruz.ısıtılmış 200 derecedeki fırınımızda pişirip,sıcak servis yapıyoruz.

Hiç yorum yok: