7 Aralık 2007 Cuma

KÖFTELİ YER ELMASI



işte muhtesem bir lezzet

500 gr yerelması(ince halka dogranmış)
1 limonun suyu
3 havuc(ince halka dogranmış)
tuz
4 patates(ince halka dogranmış)
3 corba kaşığı çiçek yağı
1 domates(küp dogranmış)
1 su bardagı su
500gr kıyma
2 dilim bayat ekmek(ıslatılıp yumuşatılmış)
2 corba kasıgı su
3 kıyılmış sogan
1'er çay kaşıgı kimyon ve kekik

kıymayı çukur bir kaba alın.soğan,ekmek içi,kimyon,kekik ve tuzu ekleyip yoğurun.ceviz şeklinde köfteler hazırlayın.
yerelması ve patatesi limonlu suda bekletin.köfte,havuç,yerelması,patatesi fırın kabına hafif sırt sırta olacak şekilde köfte,yerelması,köfte,havuç,köfte,patates şeklinde sıralayın.
küp domates,bir bardak su,sıvıyağ ve bir tutam tuzu ilave edip üzerini yaglı kagıtla kapatın.180 derece fırında20 dk. pişirin.fırından alıp yaglı kagıdı çıkarın.10 dk.daha pişirin.sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok: