2 adet orta boy kereviz
3 adet orta boy havuç
1 büyük soğan
ince dogranmış kerevizlerin sapları
7 su bardağı su
2 adet et bulyon
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
yağ büyük bir tencerede eritilir.küçük küçük doğranmış soğan eklenir.birkaç kez çevrildikten sonra küçük küçük doğranmış kereviz ve havuçlar ilave edilir.birkaç kez daha çevrilir.üzerine küçük bir kase içinde çok az suyla sulandırılmış un eklenir.birkaç kez daha karıştırıldıktan sonra et bulyonlar ve su eklenir.20-25 dk. pişirilir.pişmeye yakın kereviz saplar eklenir.sıcak servis yapılır.
4 yorum:
Kisin sogukda dumani üstünden tüten bu saglikli corbaya kim hayir derki,nefis görünüyor cocuklar icin cok besleyici bir corba olmus eline saglik canim.
Kurban bayramini en icten dileklerimle kutlar ailenle huzur dolu bir bayram dilerim
çalışkan insanın hali bir başka olur bayramda bile lezizliklerle donatıyorsun:)
bu yorumu annem için yazıyorum:)
hayatımda tek yemediğim sebze kereviz,hiç yemek ayırmam bu konuda hiyerarşiyle büyüdük,direk aç kalırsın:)
ama kerevizde olamadı bu,annemde kabul etti artık ve tek yemediğim sebze.
amma annem çok sever ona bu tarifi göstereceğim söz:)
ellerine sağlık.
tekrardan hayırlı bayramlar.
OHHH misler gibi olmuş çorbanız elinize sağlık,iyi bayramlar
sevgili blogcu arkadaşlarım.bloguma gelip yorumlarınızı bıraktığınız için teşekkür ederim.herzamanda beklerim. ama ben maalesef sizlerin bloglarına yorum yazamıyorum.çünkü bilgisayarım da doğrulama kodu çıkmıyor.ne yaptıysam çıkaramadım.bu konuda affınıza sığınıyorum.
sevgiler
Yorum Gönder