16 Aralık 2007 Pazar

KİREMİTTE TEREYAĞLI ALABALIK


Muhteşem bir tat.tarif 4 kişiliktir.

2 filetosuna ayrılmış alabalık
2 büyük çarliston biber
4 küçük domates
10 adet mantar
rendelenmiş kaşar peyniri
bir kaç tane dal maydanoz
tereyağı
karabiber,tuz

güveçleri tereyagı ile kalın bir tabaka halinde yağlıyoruz.güveçlerimize alabalıkları düz bir sekilde alıp,ince dogranmış biber,ince dilimlenmiş domates,dilimlenmiş mantar sırasıyla üzerine dizilir.maydanoz dalları serpilir.
tuz ve karabiber serpilip 200 derece fırında 15-20 dakika pişirilir.daha sonra üzerine kaşar peyniri rendesi serpilir ve kaşarlar eriyinceye kadar fırında tutulur.sıcak servis yapılır.

8 yorum:

www.illedeyemek.com dedi ki...

merhaba çok nefis görünüyor elinize sağlık...

Aynur dedi ki...

yaa ben balik sevmem ama uff bu ne yaa süper.:) yani balik sevmezde degilimde kilciklari ayiklamaya useniyorum ve icinde kalacakda agzima gelecek diye korkarim:) elinize saglik mukemmel...

www.aynurdantarifler.blogspot.com

NiNo dedi ki...

blog mansetten geldim ben seni yerim :DDDD

ellerine saglik nefis olmus

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

slm:)
ziyaretiniz için çok teşekkür ederim yine beklerim..
alabalığa bayılırım harika görünüyor ellerinize sağlık sevgiler görüşmek üzere

Adsız dedi ki...

Kiremitte alabalik cok lezzetli görünüyor,ellerinize saglik.

Adsız dedi ki...

Harika görünüyor ellerinize sağlık bayıldım. Bana da beklerim.

Özlem'den Sevgiler...

Kevser - Elda'nin Annesi dedi ki...

Selam canim, ya bu ne güzellik böyle, baliklarin üzerinde harika bir sekilde erimis kasarlar, sebzeler birarada, nefis görünüyor ve de lezzetlidir de eminim bundan, ellerine saglik diyorum.

Sana güzel bir hafta baslangici diliyorum..

uygarimizlahayat dedi ki...

OOOOOO harika görünüyor,çok iştah açıcı...Ellerinize sağlık...