10 Aralık 2007 Pazartesi

ZENCEFİLLİ TAVUK


4 parça tavuk göğüs
1 su bardağı su
1 kuru soğan
1 tatlı kaşığı zencefil
2 diş sarmısak
2 közlenmiş kırmızı biber
3 domates
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 çay kaşığı pulbiber
maydanoz

soğan ve sarmısak ile domateslerin kabuklarını soyup,hepsini rondoya koyun.suyu ekleyin.
püre olana kadar çekin.tavaya yağı koyup üzerine püreyi ilave ederek 15dk. kadar karıştırarak pişirin.üzerine tavukları ve baharatları ekleyin.kısık ateste 20 dk. pişrin.közlenmiş biberlerin kabuğunu soyup jlyen doğrayın.tavaya ekleyip 5 k. daha pişirip bol maydanozla servis edin.

Hiç yorum yok: