12 Ocak 2008 Cumartesi
GÖZLEME
2 su bardağı un
2 çay bardağı su
1 tatlı kasığı tuz
1 çorba kaşığı margarin
Unu derin bir kapta tuzla harmanlayın. Suyu azar azar dökerek karıştırın. Kulak memesi kıvamında bir hamur haline gelinceye kadar yoğurun.
Hamuru 8 eşit parçaya bölün. Her birini hafifçe unlayıp merdaneyle 30-35 santim çapında yufka şeklinde açın.içine hazırladığınız karışımı yufkaların içine paylaştırıp dört kenarını içe doğru katlayın. Margarini teflon tavada eritin. Hazırladığınız gözlemeleri iki taraflı kızartın. Sıcak ya da ılık olarak servis yapın.
iç malzeme olarak ben patatesli ve kıymalı hazırladım.Gözlemeyi damak tadınıza uygun olarak hazırlayacağınız değişik iç malzemelerle de pişirebilirsiniz. Patlıcan ezmeli, kıymalı, patatesli, soğanlı veya sebzeli olabilir. Gözlemeyi varsa sacda, yoksa geniş teflon tavada pişirin
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
9 yorum:
Sevgili Ezgi,ziyaretin ve yorumun için çok teşekkür ederim.
gözlemen nefiss görünüyor.ellerine sağlık canım.tekrar görüşmek dileğiyle..
sevgiler
Ezgicim ziyaretin için teşekkür ederim.Gözlemeye bayılırım.Seninkide nefis görünüyor.Ellerine sağlık.Sevgiler...
Şekerim pişti olsak da anladım ki gözleme olayında ben senin eline su dökemem.
Ne kadar güzel görünüyor.Ellerine sağlık.
Aaaa, kıss fıstık Ezgi, mutfaktan çıkmazmısın sen :))))
Azcık salona geç, accık sinema seyret :)))) Azcık kitap oku hihihihihiihihii...Yetişemiyorum sana..
Öptüm seni...
Ezgi gözlemeler nefis olmuşlar. Ellerine sağlık canım. Sevgiler, iyi haftasonları...
ezgicim ellerine sağlık....
bizim en sevdiğimiz yemek hamur işidir....
bazlama,gözleme hepsini bayılarak yeriz....
ellerine sağlık....
Ezgicim senin gözlemende benim börekten aşağı kalmıyor yani.Ellerine sağlık.
Sevgili Ezgi ne tesaduftur ki biz de kayinvalidemle bugun gozleme yaptik. Patates ve peynir kullandik icine. Sevgiler
Kiz Ezgi,
ne maharetli bir kizsin sen canimmmmm.
Gözlemelere söyleyecek birsey bulamiyorum, harika ve nefis görünüyorlar.
Selamlar canim ve öpüyorum..
Yorum Gönder