15 Ocak 2008 Salı

ISPANAK PEYNİR VE HAMURUN BULUŞMASI

Dilekciğimin geçen gün blogunu gezerken gördüğüm bu böreği,o kadar canım çekti ki bu sabah hemen yaptım.ve iyi ki yapmışım acaip lezzetli bir börek oldu.tarif için teşekkür ediyorum dilekciğim.

4 su bardağı un

1 tatlı kaşığı tuz

Maden suyu ve su

İç malzemesi;

1/2 kg ıspanak

1 orta boy kurusoğan

1 kalıp beyaz peynir

Tuz, karabiber

Yapılışı:

Ispanakları iyice temizleyip yıkadıktan sonra doğrayın. Soğanı da ince ince doğrayın. Tavaya biraz sıvıyağ koyarak soğanları biraz kavurun. Ispanakları ilave edip biraz daha kavurduktan sonra tuz ve karabiber ilave edip ocağı kapatın. Biraz soğuduktan sonra beyazpeynirini ekleyin.Böylece iç malzemeniz hazır oluyor.

Hamur için de, unu derin bir kaba alın.Biraz tuz ekleyin. Bir şişe madensuyu dökün ve su ilavesiyle kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Hamuru bir bezle örtüp 15-20 dakika dinlendirin. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp merdane yardımıyla tabak büyüklüğünde açın. Yuvarlağın yarısına iç malzemeyi yayıp, diğer tarafını üzerine kapatın ve hafifçe bastırın. Kenarlarını bir çay tabağı yardımı ile bastırarak düzgün bir şekilde kesin. Kızgın yağda önlü arkalı kızartın.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Canım Ezgi ellerine sağlık. Seninkiler de harika görünüyorlar. Tekrar yapıp yiyesim geldi.

Feyza Fidan dedi ki...

Ezgiii çok güzel olmuş bunlar yahuu...Nefis görünüyolar..Benimde canım çekti şimdi..Aaaaa eve gidince yapıyimm bende valla...
Öpüyorum..

Gönül dedi ki...

ezgi bu ne yaaaaaaaaaa bayıldım valla lezzetli olduğu her halinden belli...ellerine sağlık....senin gibi fıstık gibi olmuş ehehehe...hade öpüyorum seni ...sevgilerimle