23 Ocak 2008 Çarşamba

KIYMALI PATATES

250 gr kıyma
5 orta boy patates(yemeklik doğranmış)
1 soğan(küp dogranmış)
1 domates(kabukları soyulup küp dogranmıs)
1 yemek kaşığı salça
2 su bardağı et suyu
tuz,karabiber,pulbiber,kırmızı toz biber
çok az kekik,kimyon,nane
1 yemek kaşığı tereyağı

tereyağı tencerede kızdırıp soğanı ekliyoruz.1-2 cevirdikten sonra kıymayı ekliyoruz 3-4 dk. kavuruyoruz.patatesi,salçayı,domatesi ve baharatları ekleyip 1-2 dakika daha kavuruyoruz.et suyunu ekleyip,önce yüksek ateşte kaynadıktan sonra düşük ateşte pişiriyoruz.patatesler yumusayınca yemek pişmiş demektir.sıcak servis yapıyoruz.

9 yorum:

ilker'in mutfağı dedi ki...

ezgi sen bir çocuk yapta.görürüm ben seni o zaman her gün birkaç tarif nasıl koyuluyormuş:)))canım benim,yine ellerine sağlık.sevgiler.

eyvahhyemekyandiocakbatti dedi ki...

ezgicim ellerine sağlık yeavrım....sevgilerimle öpüyorum

sarımutfak dedi ki...

günaydın
ellerine sağlık nefis olmuş yanında yoğurtla ne güzel yenir
sevgiyle kal

http://hunerlieller.net dedi ki...

selam ezgicim...eline saglık..bu yemegi babam çok sever.onu hatırlattın bana....sevgilerimle...

ugurbocegimleafiyetle dedi ki...

Ellerine sağlık Ezgicik, Sedat'ın favori yemeği:))

tadinadoyamadım-dilek dedi ki...

CANIMM döktürmüşsün yine ellerine sağlık.

SEVGİYLE KAL

Kirazdalı - İstanbul dedi ki...

en sevdiğim yemeklerden :)) ellerine sağlık Ezgi'cim

Papatya Prenses dedi ki...

ımmmm harika bir yemek,bayılıyorum patates yemeğine.Ellerine sağlık canım.

Yaren dedi ki...

Ezgimmm canimm yine harika bir tarif canim,cok begendim bunuda diyerleri gibi.Nefis tati oldugu belli.Ellerine saglik canim arkadasim:)