1 Ocak 2008 Salı

PANCAR TURŞUSU


2 büyük baş pancar
1 baş sarmısak
2 limonun suyu
3 yemek kaşığı elma sirkesi
4 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz

pancarın kabuklarını soyup küp doğruyoruz.büyükçe bir tencereye su doldurup yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz.diğer tarafta sarmısakları tuzla dövüyoruz.limon suyu ve sikeyi ekleyip iyice karıştırıyoruz.daha sonra zeytinyağını ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.1 su bardağı su ilave ediyoruz. tüm mazemeyi iyice çırptıktan sonra,haşlayıp suyunu süzdüğümüz sıcak pancarları hazırladığımız karışıma ekliyoruz.buzdolabında 1-2 saat dinlendirip servis yapıyoruz.

Hiç yorum yok: