25 Mayıs 2008 Pazar

EGE USULÜ ZEYTİNYAĞLI KABAK

Eğer hafif,basit,besleyici ve enfes bir yaz yemeği arıyorsanız doğru yerdesiniz :))
kesinlikle deneyin derim ben müthiş bir lezzet :))

5 kabak
4 soğan
4 domates
2 çorba kaşığı kuru nane
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı pulbiber
tuz
sarmısaklı yoğurt
kabak,soğan ve domatesi soyup,halka şeklinde dilimleyin.yayvan bir tencerenin dibini sırayla soğan,domates ve kabak dilimleriyle kaplayın.üzerine zeytinyağı,tuz,su ve naneyi ilave edip karıştırmadan kapağı kapalı olarak pişirin.ılınınca servis tabağına alın.
üzerine sarmısaklı yoğurt döküp,pulbiber serperek servis yapıyoruz.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Harika olmus, ellerine saglik canim. Sevgiler.

Baharcicegi dedi ki...

bende yarin kabak pisirecektim,seni tarifinle deneyecegim eminim nefis olur,eline saglik canim

Hülya dedi ki...

Ezgi'ciğim,
Tam yaz yemeği kabak, zeytinyağlı bir de yoğurt hımmm.
Bu arada sitene bir girdim bu ne hız böyle hangisine yorum yazacağımı şaşırdım ellerine sağlık ne hoş şeyler yayınlamışsın.Hepsi de harika
Sevgiler

Dilek Sokullu CANDAN dedi ki...

Benim de çok sık yaptığım bir tarif,yoğurtlu hiç denememiştim.Denemek lazım diyorum:)))))Ellerine sağlık canım......