20 Mayıs 2008 Salı

HAŞLAMA ET

1 kg kemikli et(ben yarım kg yağsız parça et kullandım)
1 soğan
4 karanfil
kereviz sapı(eklenmeye bilirde)
2 havuç
4-5 adet patates
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
limon

soğanı soyup etrafına karanfilleri batırıyoruz.büyük bir tencereye su doldurup karanfiller sapladığımız bütün soğanı,doğranmış kereviz saplarını ve eti koyup üzerine su dolduruyoruz.
ocaga alıp etler yumuşayıncaya kadar iyice haşlıyoruz.haşlandıktan sonra süzüp,kereviz sapı ve soğanı atıyoruz.
bir tencerede 1 çorba kaşığı unu tereyağında çok az kavurup üzerine etin suyundan karıştırarak ekliyoruz.kaynadıktan sonra doğradığımız patates,havuç ve eti ekleyip,karabiber ve tuz serpiyoruz.sebzeler pişince ocaktan alıp limon eşliğinde sıcak servis yapıyoruz.

6 yorum:

fatosun mutfagından... dedi ki...

canımmm günaydın..ezgicim..şahane görünüyor..ben kırmızı eti yemeklerde pek sevmemede ama böyle tek başına bayılırım..ellerine sağlık canım.sevgiler

pelince dedi ki...

Ezgi aslında bu tam çocuklara göre bir et olmuş,hem yumşak hemde çok besleyici..Ellerine sağlık..
Sevgiler..

Ordanburdanhayattan dedi ki...

ezgi ellerine sağlık.ben haşlama pek sevmem bana hep hasta yemeği gibi gelir ama genelde sevilen bir yemektir.hem de çok faydalı.geçen hafta annem hastayken canı çekti ben de ona yaptım.sevgiler canım

Adsız dedi ki...

ezgicim bende çok yaparım bu haşlamadan enfes oluyor öptüm seni fıstık
eda

ab-ı hayat dedi ki...

Sevdiğim lezzetlerden bir tanesi...Ellerine sağlık nefis görünüyor.



sevgiler...

Adsız dedi ki...

Eline sağlık Ezgi.Bizde de bugün tavuk haşlama vardı. Tam hasta yemeği. Neden sağlıklıyken yapmazsak.Aslında çok lezzetli çünkü. Karanfil hiç duymamıştım haşlamaya. Bir dahaki sefere deneyeceğim.
Sevgiler.
Sofra Şenliği