15 Haziran 2008 Pazar

KIŞLIK BAKLA SAKLAMAK

Baklaları yıkayıp fasülye temizler gibi temizliyoruz.3-4 santimlik parçalara bölüyoruz.her temizleyip böldüğümüz parçayı limonlu suya atıyoruz.limonlu su için 1 yada yarım limonun suyunu büyük bir kase suyla karıştırarak elde ediyoruz.5 dk. limonlu suda beklettikten sonra baska derin ve büyükçe bir kaba alıyoruz baklalarımızı ve üzerini geçeçek kadar kaynar su döküyoruz.5-10 dk. bu şekilde bekledikten sonra süzüp buzdolabı poşetlerimize dolduruyoruz.havasını güzelce aldırıp agzını sıkıca kapatıyoruz.
baklaları hazırlarkende çözülmesini beklemeden kullanıyoruz. :))

6 yorum:

Neşeli Sesler dedi ki...

Kışlıkları hazırlamayı çok severim ama bu sene bezelyeyi de baklayı da kaçırdım sanırım:(
Ellerine sağlık

eyvahhyemekyandiocakbatti dedi ki...

canikom ne güzel hazırlamışsın onnarı öyle ellerine sağlık...sayfanda aşağılara kaydım canım nasıl pastırmalı yumurta istedi:)))) çay ve ramazan pidesiyle vazgeçilmeszimdi adeta:))) neyse senin bu sayfan beni yoldan çıkarmadan ben yol alayım...:)) öpüyorum fıstığım sevgilerimle

GonuLunceLezzetLer dedi ki...

Yazdan kışa hazırlık yapmak çok iyi oluyor...Elimin altında bir şeylerin olması beni mulu eder...Afiyetle yersiniz inşallah...sevgiler...

Dilek dedi ki...

Hızına erebilmek ne mümkün?Kışlıklar bile hazırlanıyor bu arada.Ellerine sağlık diğer tariflerde süper yaniiii.....

ÖZGÜLÜN TARİFLERİ dedi ki...

ezzgicigim ne guzel kis hazirliklarina baslamissin canim ellerine saglik
kucak dolusu sevgiler.

Selma dedi ki...

ilerde bunu kesinlikle uyguluyacagim..onerileirn icin tesekkur Ezgi ..ne guzel sabirla anlatmissin..optmm