17 Haziran 2008 Salı

KIYMALI MAKARNA

1 paket spaghettı makarna
1 adet et veya tavuk bulyon(isteğe göre)
sosu için
1 büyük baş soğan(ince kıyılmış)
1 büyük domates(küçük küçük doğranmış)
250-300 gr kıyma
1 yemek kaşığı tereyağı
tuz,karabiber,kimyon,pulbiber,fesleğen

makarnayı 8-9 dakika et tableti eklediğimiz suda haşlayıp süzüyoruz.makarnamız haşlanırken
tavada tereyağını eritiyoruz.soğanları hafif effaflaşıncaya kadar kavuruyoruz.kıymayı ekliyoruz.kıymanın pişmesine yakın baharatları ekliyoruz.bir iki çevirip domatesleri ekliyoruz ve 5-6 dk kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
süzdüğümüz makarnaları servis tabaklarına paylaştırıp üzerlerine kıymalı sosu dökerek sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok: