17 Haziran 2008 Salı

FIRINDA HİNDİ BUDU

tek kelimeyle enfessssssss....

Fırın tepsisini yağlıyoruz.fırın tepsisine bıcakla bir kaç yerinden çizdiğimiz budumuzu yerleştiriyoruz.üzerine yarım limonun suyunu iyice sürüp seker serpiyoruz.bu kızarmasını ve lezzet vermesini saglıyor.
4-5 patatesi soyup kalınca doğruyoruz.ve budumuzun etrafına yerleştiriyoruz.budumuzun ve patateslerimizin üzerine bolca kekik serpiyoruz.
sadece patateslerimizin üzerine tuz ve karabiber serpiyoruz.
budumuzun ve patateslerimizin üzerine küçük parçalar halinde tereyağ serpiyoruz.
200 derecelik ısıtılmış fırında 45 dk- 1 saat arasında pişiriyoruz.


6 yorum:

Gönül dedi ki...

hayatcımmm güzel prensesim ellerine sağlık hindi eti pek leziz olur zaten sende lezzetine lezzet katmışsın....sonrada kocişinle afiyetle yemişsin:))) öpüyorum sevgilerimle

Hülya dedi ki...

Ezgi'ciğim,
Nasıl güzel görünüyorlar...
Fotoğraflar nefis eminim tadı da öyledir.
Ellerine sağlık sevgi ile kal

Gönülünce Lezzetler dedi ki...

Ezgiciğim aç iken bloguna kesinlikle gelmemeliyim...But nar gibi kızarmış hımmm bayıldım eline sağlık canım...

Sevgiler...

Dilek Sokullu CANDAN dedi ki...

Çok güzel olmuş çok.Canım çekti inan ellerine sağlık canım......

Nilgün dedi ki...

Ezgicigim bayilirim firin yemeklerine..nefis olmus canim ellerine saglik..


SEVGILER

İlker Ergin dedi ki...

CANIM ELLERİNE SAĞLIK.YİNE HARİKA OLMUŞ.GÖRÜNTÜ MUHTEŞEM.ÇOK ÖPÜYORUM SENİ.SEVGİLER...