6 Temmuz 2008 Pazar

BULGUR PİLAVI


1.5 su bardağı pilavlık bulgur
1 çorba kaşığı tereyağı
1 küçük soğan(minik küpler şeklinde doğranmış)
1 küçük patates(minik küpler şeklinde doğranmış)
1 tatlı kaşığı domates salçası
1/2 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 adet et veya tavuk bulyon
2.5 su bardağı sıcak su
teflon kapaklı bir tencerede yağı eritip patates ve soğanı iyice kavuruyoruz.bulguru,salçayı ve kırmızı toz biberi ekleyip 3-4 dk. kavuruyoruz.
suyu ve et bulyonu parçalayarak ekleyip,tencerenin kapağını kapatıyoruz.suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
suyunu çekince kapağı açıp karıştırıyoruz tekrar kapağını kapatıp 15-20 dk. pişiriyoruz.

Hiç yorum yok: