6 Temmuz 2008 Pazar

EV YAPIMI VİŞNE SUYU


Eğer sizlerde lezzetten ödün vermeden çocuklarınıza,sevdiklerinize boyasız,katkısız ve saglıklı bir lezzet sunmak istiyorsanız doğru yerdesiniz ;))

yarım kg vişne
1 buçuk su bardagı toz şeker
1 buçuk litre su

vişneleri yıkayıp sap ve çekirdeklerini ayırıyoruz.büyükçe bir tencereye alıp şeker ve suyumuzu ekliyoruz.ocaga oturtup arada karıştırarak kaynatıyoruz.vişneler iyice yumusayınca ocagın altını kapatıp kevgir yardımıyla vişne tanelerini derince bir kaba alıyoruz.blendırdan geçirip,kaynattığımız vişne suyuna ekliyip karıştırıyoruz.soğuduktan sonra buzdolabında iyice soğumaya bırakıyoruz.buz parçalarıyla servis yapıyoruz.

9 yorum:

Papatya Prenses dedi ki...

Enfes görünüyor canım,bu sıcaklar ev yapımı meyve suları gibisi yok:)
Bizde bu ara erik kaynatıyoruz bolca:)
Ellerine sağlık..

NESRIN dedi ki...

Bende evdeki recelle yaptim kizlar hazirdan daha cok begendiler.

arsemce dedi ki...

harika valla bu tarifler bende evde sürekli vişne suyunu böyle yapıyorum valla dondurucuyu bile vişne ile dondurdum. Kışın cok harika oluyor

arsemce dedi ki...

bu meyva suyu harika ben dondurucuyu 4 kilo vişne koydum kışında cok güzel oluyor.

EZGi :)) dedi ki...

sevgili arsemce öncelikle yorumun ve ziyaretin için çok teşekkür ederim.kesinlikle harika bir içecek oluyor bende derindondurucuma bolca koyacagım :)
sıcacık sevgiler

Adsız dedi ki...

Selamlar, visne suyunu yapip mi dondurucuya atiyirsunuz yoksa sadece visneleri mi, ne kadar dayaniyor?
Bir de benim evde yaptigim visne suyu disarda kaldigi icin sanirim fermante olmaya baslamis , eksimis, ne yapabilirim?
Tesekkurler

EZGi :)) dedi ki...

merhaba sevgili adsız.
ben genellikle taze vişne kullanıyorum ve hazırladığım meyve suyunu buzdolabında saklıyorum.
katkısız olduğu için en fazla 2-3 günde tüketmek gerekiyor.
dondurulmuş kullanmak için:
çekirdeklerini ayıkladığın vişneleri buzdolabı poşetine hava almayacak şekilde doldurup ağzını sıkıca kapatarak derindondurucuda saklayabilirsin.kullanacağın zaman, suyu önce tencerede kaynatıp donmuş halde vişneleri kaynar suya ekleyeceksin diğer malzemeleride.5-10 dk. kaynattıktan sonra blendrdan geçirip oda sıcaklığına gelince buzdolabında yine en fazla 2-3 gün saklayabilirsin.
başka bir sorun olursa seve seve cevaplayabilirim sıcacık sevgiler

omerbaskara dedi ki...

Gecenin bu saatinde bulabileceğim en kısa ve öz tarifti galiba. Teşekkür ederim.

lulusuluburun dedi ki...

elinize sağlık. denedim ve ben şeker ölçüsünü yarı yarıya az koyduğum halde enfes oldu. sık sık yaparım artık. tarif için teşekkürler...