29 Temmuz 2008 Salı
ZEYTİNYAĞLI TAZE FASÜLYE
zeytinyaglı taze fasülyeyi bir kez de bu tarifle pişirmeyi deneyin.vazgeçemeyeceksiniz...
750 gr taze fasülye
1 soğan
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 büyük boy domates
fasülyelerin uç taraflarını kesiniz.kılçıklarını ayıklayıp bol suda iyice yıkayın.
suyunu bir kevgirle süzerek fasülyeleri tencereye düzenli bir biçimde yerleştirin.
zeytinyağını,tuzu ve şekeri koyduktan sonra,soğanı da 2'ye bölüp en üste yerleştirin.
ağır ateşte 20 dk. pişirin.sonra hiç karıştırmada 2 su bardağı suyu ekleyip 1 buçuk saat daha pişirin.tencereyi ateşten almadan 15-20 dk önce ,kabukları soyulup,halka seklinde doğranmış
domatesleri fasülyelerin üzerine dizin.
tencereyi ateşten aldıktan sonra,soğumasını bekleyin ve soğuk servis yapın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder