7 Ağustos 2008 Perşembe

MİLFÖYDEN HARİKA BİR PİZZA

çok pratik ve çooooooook lezzetli...

milföy hamurlarını oda sıcaklığında buzlarının çözülmesi için 15-20 dk. bekletiyoruz.
her bir milföy hamurunun üst kısmına ketçap sürüyoruz.üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiyoruz.kaşar peynirinin üzerinede istediğimiz pizzalık malzemeleri ekleyip(ben sucuk,sosis,domates,biber,zeytin ve mısır taneleri kullandım)
yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine aralarında boşluk kalacak sekilde diziyoruz.önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.sıcak servis yapıyoruz.

13 yorum:

Neşeli Sesler dedi ki...

Çok pratik ama çok şık ve lezzetli şeyler yapıyosun.
Ellerine sağlık canım

Aysultan... dedi ki...

ne güzel şipşak pizza ellerine sağlık Ezgi'cim

Mutfak Havlusu dedi ki...

bencede harika bir pizza
gece gece olsa bir tane yesek ne güzel olurdu değil mi?

ama dikkat etmem lazım yediklerime orasıda var:)

neseersoy dedi ki...

harika olmuş , ellerine sağlık
sevgilerimle

Adsız dedi ki...

milföyleri biraz merdaneyle inceltmemiz gerekmiyormu. kabaran bir hamur ya.... resimde de çok güzel görünüyor ellerine sağlık

EZGi :)) dedi ki...

sevgili zuzu72 öncelikle ziyaretin ve yorumun için tesekkür ederim.kesinlikle milföy hamurunu inceltmeye gerek yok emin ol ki kalınlığı tam oluyor mutlaka denemeni öneririm gerçekten çok leziz ve pratik bir lezzet sıcacık sevgiler

Selma - DUSBAHCESI dedi ki...

Merhaba Ezgi! Bu cok güzel bir fikir gercekten. Bizimle paylastigin icin tesekkurler.

Betül MUTFAKTA dedi ki...

Milföyle pizza yapmayi hiç düsünemedim, denicem mutlaka severim böyle pratik seyleri :)) Ellerine saglik tarifin içinnn

gülşen dedi ki...

ezgicim bu tarifi cuma akşamı haftasonu için değişik bir kahvaltı rarifi ararken buldum ve hemen ertesi günü yaptım,mmm bayıldık hem çok şık hem pratik hemde tadı nefiss:))ben fırında daha çok beklettim kırmızımsı oldu kaşarlar falan, seninki daha beyaz,bu şekilde beyazken fırından çatalla batırdığımda milföyler hamurumsu gibiydi ama çok bekletincede kaşarlar fazla kızarmıştı,acaba bir püf noktasımı var nekadar süre bekletelim fırında?

EZGi :)) dedi ki...

gülşencim beğenmiş olmana çok sevindim canım.
canım aslında bir püf noktası yok acaba kaşarın miktarıyla alakalı olabilirmi ki canım.çünkü farkındaysan benimkininde kaşarları az olan kenarları daha çok kızarmış görünüyor ama kaşarı daha bol olan orta kısmı daha beyaz.
birde fırının üst raflarında pişirmiş olabilirmisin,bu şekilde üzeri daha çok kızarır. birde bunları dikkate alarak dene bakalım canım
kocaman sevgiler

umutluhayat dedi ki...

mutlaka deneyeceğim hem kolay hemde lezzetli bir tarife benziyor teşekkürler

tuana dedi ki...

pizza süper görünüyor yeni evliyim ve mutfakda sıfırım :))) yarın kahvaltıya misfirlerim var ve bunu denicem eminim süper olucak eline sağlık ezgi

nazlı dedi ki...

ellerine sağlık ezgiii bu süper fikir...