mutlaka denenmesi gereken bir lezzet...
4 adet orta boy kalamar
1 orta boy kuru soğan(çok ince kıyılmış)
yarım su bardağı zeytinyağı
yarım su bardağı pirinç
yarım demet dereotu(kıyılmış)
yarım yemek kaşığı kuş üzümü
yarım yemek kaşığı dolmalık çam fıstığı
yarımşar çay kaşığı tarçın,yenibahar,tozşeker,karabiber,tuz
yarım su bardağı su
yarım limonun suyu
temizlenmiş kalamarlar yıkanıp süzgeçte bekletilir.
derin bir tavaya zeytinyağının yarısı konur.yağ ısınınca soğan eklenir.sararmaya başlayınca fıstık ve üzüm eklenerek 1-2 dk. kadar kavrulur.
daha sonra iyice yıkanıp süzülmüş pirinç eklenir.
3-4 dk sonra ocaktan alınır.içine baharatlar ve dereotu eklenerek soğumaya bırakılır.
her bir kalamar kesesinin içine harç doldurulur ve ağızı kürdanla kapatılır.
bir tencereye kalamarlar yan yana dizilir üzerine kalan zeytinyağı,su ve limon suyu eklenir.
orta ısılı ocagın üzerinde pişmeye bırakılır.(en az 35-40 dk)ılık olarak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder