15 Aralık 2008 Pazartesi

BALZAMİK SİRKELİ VE SOYA SOSLU PIRASA

sonunda evimizde tek yenmeyen sebze olan pırasayıda sevdirecek bir lezzet buldum :))

1 kg pırasa
3 orta boy havuç
1 çay bardağı zeytinyağı
yrım su bardağı pirinç
1 çay kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığından biraz az tuz
bir buçuk su bardağı sıcak su
2'şer çorba kaşığı soya sosu ve balzamik sirke
1 limonun suyu
pırasa ve havuçları temizleyip verev kesin.zeytinağını tencereye alıp havuçları 2 dk. soteledikten sonra pırasalarıda ekleyin.pirinç,tuz ve tozsekeri ilave edin.pırasaların rengi dönünce suyu ekleyin.
gerektiğinde tencereyi sallayıp yemeğinizi karıştırarak 10-15 dk. orta ateşte pişirin.ocağı kapatıp yemeği ılınmaya bırakın.
daha sonra soya sosu,balzamik sirke ve limon suyunu ilave edin.yine tencereyi sallayarak karıştırın.arzuya göre ılık yada soğuk olarak servis yapın.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

EELRİNE SAĞLIK EZGİ'CİM MUTFAĞINA BAYILIYORUM TARİFLERİN ÇOK GÜZEL HERZAMAN MUTLAKA GEZDİĞİM BLOGLARDAN BİRİSİN VAZGEÇİLMEZLERİMDENSİN:))

pelince dedi ki...

Ezgi epeydir görüşememiştik nasılsın öncelikle :)

Ellerine sağlık pırasa için...

Sevgiler...

Aysultan... dedi ki...

bALZAMİK sirkeli demek eline sağlık ben her türlü yerim pırsayı :))