15 Aralık 2008 Pazartesi

FIRINDA KÜÇÜK BALKABAĞI

Yaygın olmamakla birlikte balkabağının lezzet olarak aynı,şekil olarak farklı bir cinside küçük balkabağıdır.bu cins 25-30 cm boyutlarında ve alt kısmındaki bombesiyle dikkat çekiyor.

2 kişilik

1 adet küçük balkabağı
2 çay bardağı tozşeker
6-7 adet kuru incir
yarımşar çay bardağı kuru üzüm ve iri kıılmış badem içi
1 tatlı kaşığı tarçın
2 çay kaşığı tereyağı

balkabağını ortadan ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkartın.incirleri ince ince kıyın.kuru üzümü,bademi ve tarçını ilave edip karıştırın.
bir fırın kabına yarım su bardağı su koyup balkabaklarını yerleştirin.üzerine tozsekeri serpin.
200 derecedeki fırında 30-40 dakika pişirin.hafif yumuşamaya başlayınca hazırladığınız kuru meyve karışımını kabakların çukur kısımlarına eşit olarak paylaştırın.üzerlerine tereyağı koyun.
tekrar fırına verin.fırın kabının dibinde oluşan serbeti zaman zaman kabakların üzerine gezdirin.
kabaklar iyice piştikten sonra fırındn alın.soğutup servis yapın.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba Ezgi

Çok hoş bir görüntü lezzetini çok merak ettim.
Ellerine sağlık.

Bizim Evin Mutfağı-Aysel dedi ki...

Ezgiciğim çok değişik bir tatlı olmuş bu kabaklar... Ellerine sağlık sıcacık sevgiler...

Aysultan... dedi ki...

Biz bu kabakları hiç pişirmeyiz lezzetli oluyor demek canım:))
ellerine sağlık kabağın rengine aşık birisi olarak söylüyorum renk şahane
sevgiler:))

Beter Böcek dedi ki...

Mükemmel görünüyor ve içinde en sevdiğim lezzetler var üzüm hariç.
Bulursam bu balkabağından bir an önce denemek istiyorum :)