20 Aralık 2008 Cumartesi

HELLİM PEYNİR KIZARTMASI

özellikle kahvaltılarınızda sunmak için değişik lezzetler arıyorsanız işte size muhtesem bir tat...

250 gr küp seklinde kesilmiş hellim peyniri
sosu için
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
1 emek kaşığı su
1'er çay kaşığı kırmızı toz biber ve biberiye
1 yemek kaşığı galeta unu
kızartmak için
ayçiçeği yağı

sos için gerekli tüm malzemeleri bir kapta iyice karıştırıp.peynirleri bu karışıma buluyoruz ve ayçiçeği yağında kızartıyoruz.sıcak servis yapıyoruz.

16 yorum:

yesildomates dedi ki...

çok güzel bir alternatif olmuş..kavaltı sofralarına çok yakışan bir lezzet ...ellerine sağlık..
öpüyorum..
sevgiler...

leyya dedi ki...

aa ezgicimm.bir süre sana yorum yazamıyorduk.sonrasinda da meşguliyetler alıkoydu çok zamandır uğramamıştım doğrusu..arayı kapatırız ))
hellim kızartması çok leziz hele benim gibi bir peynir delisi için muhteşem görünüyor diyebilirim.ellerine sağlık güzelim

Mutfak Havlusu dedi ki...

ezgi harikasın böyel denememiştik hiç hep ince dilim buda iyi fikir güzel ellerine sağlık.

Unknown dedi ki...

LEZİZ VE ENFES BİR SUNUM ELLERİNE SAĞLIK

Leyla Poyraz dedi ki...

Harika bir lezzet canım..ellerine sağlık...güzel bir pazar geçirmen dileğiyle..Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Canım çok lezzetli görünüyor.Ellerine sağlık.Sevgilerimle...

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Canım mangaldada cok lezız oluyor .Ellerıne saglık.Sevgıler..

Ayşe'nin Mutfağı dedi ki...

MERHABA BENDE BUNU DENEDMEDİM AMA PEYNİR KIZARTMLARI ÇOK NEFİ,S OLUYOR BİR ARKADAŞIM KEÇİ PEYNİRİ KIZARTIRDI HARİKA OLURDU
ELLERİNE SAĞLIK

MARMARİSTEN SEVGİLER

sevimin sayfasi dedi ki...

tam benlik, cok severim
nefisssss
ellerine saglik canim

Betül İnce dedi ki...

Çok şık ve lezzetli görünüyor Ezgi'ciğim, ellerine sağlık.

Sevgilerimle.

Aysultan... dedi ki...

Eline sağlık Ezgi şahane olmuş hellim kızartman:))

Adsız dedi ki...

Merhaba ...Bol yağda mı kızartacağız...Ellerinize sağlık
oya

EZGi :)) dedi ki...

merhaba sevgili oya
öncellikle ziyaretin ve yorumun için çok tesekkür ederim.
evet biraz fazla yağ gerekiyor.patates kızarttığımız gibi...
peynirlerin yarısını biraz geçiyor yağ miktarı...
sevgiler

Adsız dedi ki...

Merhaba bu da değişik bir tarif. Çok güzel görünüyor. Gerçi benim yaptığıma göre biraz daha zahmetli. Ben direk tavada margarini eritip kuru tulum peynirini ince kesip dibi hafif kızarıp sertleşene kadar kızartıyorum, ekmek banıp yiyorum harika oluyor valla :)Peynirin her türlüsü kabulum..Ellerinize sağlık...

BöcükZencefiL dedi ki...

ezgicim bu tarifi çok beğendim denemek istiyorum yalnız benim annemde yumurta alerjisi var sosunda yumurta yerine başka ne kullanabilirim?

EZGi :)) dedi ki...

sevgili cennet yumurta yerine sosa 1-2 kaşık süt yada su kullanabilirsin.
eğer istersen direk peynirleri su yada süte bulayıp galeta ununa batırarakda kullanabilirsin
sıcacık sevgiler