Yarım kg kırmızı havuç
istege göre bir kaç adet turuncu havuç
sosu için
7-8 adet sarmısak
1 çay kaşığı tuz
1 limonun suyu
1 çorba kaşığı sirke
4 çorba kaşığı zeytinyağı
arım su bardağı su
havuçların kabuklarını kazıyoruz.bir tencereye su doldurup kaynatıyoruz.kaynadıktan sonra 1 çay kaşığı tuz ve havuçları ekliyoruz.havuçlar yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz.
havuçlar yumusadıktan sonra suyunu süzüyoruz ve havuçlarımızı verev verev kesiyoruz.
sarmısak,tuz,sirke ve limon suyunu rondodan geçiriyoruz.daha sonra bu karışımımıza zeytinyağını ve suyu koyup karıştırarak havuçların üzerine döküyoruz.buzdolabında dinlendirip soğuk servis yapıyoruz.
eğer rondamız yoksa sarmısakları ezip tüm malzemeleri güzelce karıştırarakta kullanabiliriz.
3 yorum:
Ezgicim ,
Coştun gene:)
Sitende güller açmış...Ellerine sağlık
Sevgiler
Merhaba Ezgi,blogunu Cemal Usta'nın sitesine yaptığın yorumu okuduktan sonra farkettim.Çok güzel tariflerin var.Başarılarının devamını dilerim.
Kırmızı havuç salatasında adı geçen kırmızı havuçlara sanırım daha önce rastlamadım ama salatayı da denemek istiyorum.Bu kırmızı havuçları nerden bulabilirim acaba?
Sevgiler...
merhaba aysecim öncelikle ziyaretin ve yorumun için çok tesekkür ederim
kırmızı havuları ben sempt pazarından aldım.sadece 1 yerde satılıyordu.sanırım çok fazla bilinen ve bulunan bir sebze değil.
ama sende biraz araştırarak bir semt pazarında bulabilirsin diye düşünüyorum sıcacık sevgiler sana
Yorum Gönder