15 Aralık 2008 Pazartesi
HAZIR EKMEK UNUYLA ÇAVDAR EKMEĞİ
çavdar ekmeğini çok sevmememize ragmen bu ekmeği inanılmaz beğendik.artık sık sık deneyebileceğim bir lezzet...
ekmek makinesinin pişirme kabına önce 330 ml (1.5 su bardağından biraz fazla) su(bu su oranının yarısını su yarısınıda süt olarakta kullanabilirsiniz ben bu şekilde kullandım)
daha sonra sırasıyla 2 tatlı kaşığı seker,paketten çıkan unun tamamı ve paketten çıkan mayayı ekliyoruz.haznemizi makineye yerleştirip kapagını kapatıyoruz. en az pişirme süresi 3 saat olan bir program(ben beyaz ekmek programını kullandım)
kabuk renk seçeneklerinden orta renk ayarı ve büyük ekmek konumu seçilerek işleme başlatılır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder