14 Nisan 2009 Salı

KREP

2 su bardağı süt
2 yumurta
3 çay bardağı un
2 çorba kaşığı sıvıyağ

yumurtaları derin bir kapta mikser yardımıyla iyice çırpıyoruz.içerisine diğer malzemeleri ekleyip prüzsüz bir kıvama gelene kadar çırpmaya devam ediyoruz.
yaklaşık 20 cm çaplarında teflon tavayı çok az tereyağıyla yağlayıp,karışımdan bir kepçe kadarını tavaya döküp çabuk hareketlerle her tarafına eşit şekilde yayılmasını sağlıyoruz.
her bir yüzünü 1-2 dakika pişirip tavadan spatula yardımıyla alıyoruz.krebimizin parçalanmaması için bir yüzü pişmeden diğer tarafına çevirmemeliyiz.
malzeme bitene kadar aynı işlemi uyguluyoruz.
kreplerimizi soğutmadan içlerine arzuya göre nutella,kaymak,bal,reçel,beyaz peynir gibi malzemeler koyarak rulo seklinde sarıp servis yapın.

3 yorum:

NESRIN dedi ki...

Hosgeldin canim nerelerdeydin?Bayilirim krepli seylere ellerine saglik.Sevgilerimle

bernush dedi ki...

ezgicim ellerine sağlık,bunu annem tavuklu bezelyeli olarak yapıyor içine havuç,patates falanda koyuyor oda çok lezzetli,ama kıymalı heralde daha güzeldir,bu arada 2 aydır nerelerdesin,kayboldun,geldiğine çok sevindim

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Canım nerelerdeydın.Ellerıne saglık.Kucak dolusu sevgıler benden sana..