16 Mayıs 2009 Cumartesi

TERİYAKİ SOSLU HİNDİ

hindi yerine tavuklada deneyebileceğiniz,pratik vede inanılmaz lezzetli bu yemeğin bağımlısı olabilirsiniz...

500 gr hindi yada tavuk göğüs eti (kuşbaşı doğranmış)
yarım şişe(75ml) teriyaki sosu
yarım çay bardağı ayçiçek yağı

tüm malzemeleri bir kapta iyice karıştırıp yaklaşık 30 dk. buzdolabında dinlendiriyoruz.
daha sonra bir tavaya sos suyunu fazla sıkmadan etlerimizi alıyoruz.etler iyice pişinceye kadar
kavuruyoruz.sıcak servis yapıyoruz.

NOT: tuz yada herhangi bir baharat ve de tavaya extra yağ koymaya gerek yoktur.eğer kavrulurken etler çok kurursa etlerin dinlendiği sostan 1 kaç kaşık tavaya ekliyebiliriz.

1 yorum:

Eylem dedi ki...

bu sosları hiç denemedim.ama hep merak ederdim.