10 Ağustos 2009 Pazartesi
MUZLU JÖLELİ PASTA
keki için
3 yumurta
1 su bardağı un
125 gr tereyağı
1 su bardağı şeker
3/4 su bardağı toz kakao
1 çay kaşığı kabartma tozu
(isteğe göre hazır pasta tabanlarının 1 parçasınıda biraz süt ve seker karışımıyla ıslatarakta kullanabilirsiniz)
kreması için
2 paket krem şanti
2 çay bardağı süt
üzeri için
2 adet muz
1 paket muzlu jöle
karıştırma kabında seker ve yumurtayı iyice çırpıyoruz.çırparken eritilmiş tereyağınıda ekliyoruz.un,kabartma tozu ve kakaoyuda eleyerek ekledikten sonra hafifçe karıştırıp,yağlanmış kelepçeli kalıbımıza boşaltıyoruz ve 175 derece önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
keki kalıptan çıkarmıyoruz.kek soğuduktan sonra 2 paket kremşantiyi 2 çay bardağı sütle çırpıp kekin üzerine yayıyoruz ve buzdolabına kaldırıyoruz.
1 paket jöleyi tarifine göre hazırlayıp buzdolabında 1 saate yakın arada karıştırarak donmasına izin vermeden soğutuyoruz.
dolaptan çıkardığımız kremşantili kekin üzerine muz dilimleri yerleştirip kaşık yardımıyla yavaşça jöleyi yayıyoruz.
buzdolabında en az 6-7 saat jöle iyice donana kadar dinlendirerek ve kelepçeli kalıbı açarak dilimleyip servis yapıyoruz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
Ezgiciğim ellerine sağlık nefis bir pasta olmuş ....
Yine çok uzun bir ara verdin.Bizleri merakta bıraktın Ezgiciğim.Ellerine sağlık.Sevgiler...
Yorum Gönder