24 Eylül 2009 Perşembe

HİNDİSTAN CEVİZLİ KEK

fırındayken bütün evi saran hindistan cevizi kokusuyla büyülenebilirsiniz ;))

4 yumurta(sarılarını ve aklarını ayıralım)
1,5 su bardağı tozşeker
150 gr tereyağı(oda sıcaklığında iyice yumuşamış)
1,5 su bardağı süt
3 su bardağı un
2 su bardağı hindistan cevizi
1'er paket vanilin ve kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz

yağ ve şekeri iyice çırpalım, teker teker yumurta sarılarını ekleyelim, iyice karışınca sütü,elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyelim.
ayrı bir kapta tuzla yumurta akını kar haline getirelim, hindistan cevizini ve vanilyayı ekleyelim tahta bir kaşık yardımıyla, karışımı kek hamuruna aktaralım ve hafifçe karıştıralım. çok karıştırırsak kek yeterince kabarmaz. yağlanmış kek kalıbına aktararak ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.
ben muffin kalıplarında pişirmeyi tercih ettim.siz herhangi bir kek kalıbındada hazırlıyabilirsiniz.

1 yorum:

müjde dedi ki...

Öncelikle hoşgeldin.
Ellerine sağlık Ezgiciğim.Hindistan cevizli herşeye bayılıyorum.Sevgiler...