24 Eylül 2009 Perşembe

YOĞURTLU ADAPAZARI ISLAMASI

köfte için
500 gr köftelik kıyma
2 yemek kaşığı irmik
1 büyük kuru soğan(rendelenmiş)
1 demet maydanoz(kıyılmış)
1 çay kaşığı tuz
karabiber,kimyon
köfteleri bulamak için 1 yemek kaşığı un
kızartmak için sıvıyağ

sos için
8-10 dilim bayat ekmek veya tost ekmeği
2 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağı
1 kase yoğurt

köfte malzemelerini bir kaba alıp iyice yoğuruyoruz.pinpon topu büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayıp iki avucumuzun arasında yassılaştırarak,oval köfteler hazırlıyoruz.
köfteleri una bulayıp,sıvıyağda kızartıyoruz.
diğer tarafta tereyağını tavada eritip,1 su bardağı suyla sulandırdığımız salçayı ekliyoruz.5-6 dk pişirip tuz ve karabiber ekledikten sonra ocaktan alıyoruz.
ekmekleri tost makinesinde yada fırında kızartıp servis tabaklarına alıyoruz.
sıcak salçalı sosu ekmeklerin üzerine gezdiriyoruz.köfteleri üzerine paylaştırıp,yoğurdu en üstte gezdirip,isteğe göre pulbiber ve kuru nane serperek,sıcak olarak servis yapıyoruz.


2 yorum:

sevimin sayfasi dedi ki...

mmmmhhh, cok ama coook lezetli görünüyor
ellerine saglik canim

Adsız dedi ki...

Ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor. =)