21 Ekim 2009 Çarşamba

İSRAF ETMEYELİM!!!


EKMEĞİN KÜFLENMESİNİ ÖNLEMEK İÇİN:
tahta tabanlı bir ekmeklikte saklayın.ekmeğiniz durduk yerde küfleniyorsa ,ekmekliği 15 günde bir sirkeli suyla siliniz.

EKMEKLERİ EKMEKLİKTE UZUN SÜRE SAKLAMAK VE DAHA GEÇ BAYATLAMALARINI SAĞLAMAK İÇİN:
küçük bir kabın içine bir miktar tuz koyup,ekmekliğin bir köşesine yerleştirin.
daha uzun dayanması için, naylon bir torbaya koyup,ağzını sıkıca kapatarak hava almasını engelleyin ve 20'C nın altında yada buzdolabında saklayın.

ekmeklerinizi -18'c de derindondurucuda yada buzlukta saklayabilirsiniz,yemekten 1 saat önce çıkardığınızda ,ilk günkü kadar taptaze olduğunu göreceksiniz.

EKMEĞİ DAHA DÜZGÜN VE UFALAMADAN KESEBİLMEK İÇİN:
bıçağı ateşe tutunuz yada 2-3 dk. kaynar suda bekletin işinizi oldukça kolaylaştıracaktır.

BAYATLAMIŞ EKMEKLERİ TEKRAR TAZE YADA YENİDEN KULLANILIR HALE GETİRMEK İÇİN:
üzerine biraz su serpip aliminyum folyoya sarınız ve fırında 5-10 dk. kadar ısıtınız.

BAYAT EKMEKTEN GALETA UNU HAZIRLAMAK İÇİN:
küp küp doğradığınız bayat ekmekleri fırında kıtırlaştırıp,robotta toz haline getirin.
bir kavanozun içine doldurup buzdolabında saklayın.

ÇORBALAR İÇİN KÜP EKMEK KITIRLARI HAZIRLAMAK İÇİN:
bayat ekmekleri 1'er cm'lik küpler halinde doğrayıp,kızartın ve kavonozlara koyun.buzdolabında saklayın.

3 yorum:

Ayse Pamuk dedi ki...

Ne güzel bir yazı olmuş ellerine sağlık

pembe tatlar dedi ki...

Canım ne güzel bir paylaşım...
Sevgiler...

Esra dedi ki...

Çok fayadalı bir paylaşım olmuş.