26 Ekim 2009 Pazartesi

LİMONLU KURABİYE

pastacırapunzelin blogunda gördüğüm bu kurabiyeleri,didem arkadaşım o kadar çok övmüş ki, hemen bende denedim ve çıkan sonuca inanamadım.
ağızda dağılan,limonlu lezzetleri seven veya sevmeyen herkesin bayılacağı bu enfes kurabiyeleri denemenizi şiddetle tavsiye ederim...
lezzeti o kadar yerindeydi ki ,ben üzerine pudraşekeri serpmeye gerek duymadım.
ayrıca bu kurabiyelerin en büyük özelliği tek lokmalık olarak küçük küçük hazırlanması.

LİMONLU KURABİYE

225 gr. tereyağ
75 gr. pudra şekeri
350 gr. un
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
1-2 damla limon suyu

Üst Krema

1 yumurta ( az çırpılmış )
150 gr. pudra şekeri
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı buğday nişastası
5 yemek kaşığı limon suyu
1 limon kabuğu rendesi


Tereyağı , pudra şekeri ile krema gibi olana kadar karıştırın.

Elenmiş un, vanilya, limon kabuğu rendesi ve limon suyunu da ekleyin ve iyice yoğurun.

Elde ettiğiniz hamuru 1/2 saat buzdolabında dinlendirin.

Dolaptan çıkardığınız hamurdan fıdıktan biraz irice parçalar koparın, elinizde yuvarlayın , top şekline getirin ve ortalarına parmağınızla bastırarak çukur oluşturun.

Önceden 175C ısıttığınız fırında yaklaşık 15- 20 dakika (hafif pembeleşene kadar) pişirin.

Kurabiyeler pişerken üst kremanın tüm malzemesini bir tencerede iyice karıştırın ve tencereyi orta ateşte ocağa alın.

Devamlı karıştırarak yoğunlaşana ve hafif parlayana kadar pişirin.

Fırından çıkardığınız kurabiyeler iyice ılınınca, hazırladığınız limonlu karışımı bir çay kaşığı yardımı ile oluşan çukurlara paylaştırın.

1 gece dolapta bekleyen kurabiyelerin üzerine servisten önce pudra şekeri serpebilirsiniz....

2 yorum:

Eylem dedi ki...

ekşimsi bir tadı olacagını düşünüyorum.mutlaka deneyecegim.ellerine saglık.

Adsız dedi ki...

bu kurabiyeleri bende denemiştim şimdi en sevdiğim tarifim oldu :))
esra