14 Kasım 2009 Cumartesi

KÖRİLİ KABAK ÇORBASI

1 soğan
2 diş sarmısak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
400 gr kabak
350 ml süt
1.5 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı köri
tuz,karabiber
yarım demet dereotu

soğan ve sarmısağı küçük doğrayın ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
iri doğranmış kabakları ekleyip 2 dk. kavurun.
üzerine sıcak su ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin.
karışımı suyu ile birlikte blendırdan geçirerek pürüzsüz hale getirin.tekrar tencereye ekleyin.süt,köri,tuz,karabiber ekleyip kısık ateşte 5 dk. kaynatın.ocaktan alıp kıyılmış dereotu ekleyerek servis yapın.

1 yorum:

pembe tatlar dedi ki...

Çok değişik ama köriyi severim ellerine sağlık canım..

Mutlu bir hafta geçirmen dileğiyle...