2 kişilik
püre için:
3 orta boy patates (kabukları soyulup küp doğranmış)
yarım çay bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
bir tencerede su kaynatıyoruz.kaynamış suya tuz ve patatesleri ekleyip yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz.yumuşayan patatesleri süzüp derin bir kaba alıyoruz.
diğer malzemeleride ekleyip blendırdan geçiriyoruz.
biftek için
2 büyük biftek
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı sıcak su
bir kapaklı tavada tereyağını eritiyoruz.ocağı kısıp biftekleri ekliyoruz.kapağını kapatıyoruz.bir yüzü pişince diğer tarafına çevirip tekrar tavanın kapağını kapatıyoruz.her iki yüzüde pişen bifteklere suyla açtığımız salçayı ekliyoruz.çok az karabiber ve kekik serpiyoruz. tavanın kapagını kapatmadan su biraz çekinceye kadar pişiriyoruz.piştikten sonra biraz tuz ekliyoruz.
servis tabağına püreyi yayıyoruz.üzerinede salçalı bifteği ekleyip sıcak servis yapıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder