27 Mart 2010 Cumartesi

MENENGİÇ KAHVESİ

kahve tutkumu sanırım artık hepiniz biliyorsunuzdur. denediğim her kahve çeşidini severek içen,her tatdığım değişik kahve türlerine bayılmasamda mutlaka beğenen ben,menengiç kahvesini markette görür görmez adeta kaptım.
tadını beğenip beğenmeme konusunda elbetteki hiç bir tereddüt duymadım.
sadece lezzetine bağımlı olup olmayacağımı merak ediyordum. eve gelip yeni bir kahve tadacağım için sevinçle kahveyi hazırladım ve bir yudum almamla aslında kahve türlerinin bana kesinlikle hitap etmeyen çeşitlerininde olmuş olabileceğini anladım.
özellikle yoğun nikotin kokusu ve tadının ağır basması beğenmememin en önemli sebebi.
aslında internette bu kahve çeşitini araştırırken bu lezzeti sevenlerinde çok olduğunu gördüm,fakat benim ki malesef ki aldığım gün çöpe gitti....

Menengic Kahvesi
Menengic Agacı Türkiye'nin Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu ve Akdeniz Bölgesinin dağlık kırsal kesimlerinde Ekimi yapılmadan ekolojik olarak yetişir. Ülkemizin doğal bitki örtüsünün bir parçasıdır. Latincede pictacia perebinthus diye anılan Menengic ; yörelere göre Çitlembik, Çıtlık, Çedene, Çitemik, Bıttım gibi farklı isimler almıştır. Menengic kahvesi bu agacın meyvesinden üretilmektedir. Menengic Kavesinin içinde kimyasal madde yoktur %100 doğaldır.


Menengic Kahvesinin Faydaları
Öksürügü Keser
Balgam Söktürür
Nefes Açıcıdır
Nefes Darlığına İyi Gelir
Antiseptik Özelliği vardır
Göğsü Yumuşatır
Solunum Yollarına faydası vardır
Ayak terlemelerini önler
Yaraları tedavi eder
Böbrek kumlarının dökülmesine yardımcı olur
Ses tellerine iyi gelir
Mide ağrılarını dindirir


Menengiç Kahvesinin Hazırlanışı
Menengic Kahvesi TÜRK KAHVESİ tarzında ağır ateşte pişirildiği gibi , hazır kahve tarzında da kullanılabilir.

Menengic Kahvesini Türk uslu pişirmek için :

Cezveye her fincan için iki çay kaşığı kahve, istege göre şeker ilave edilip kısık ateşte bi iki taşım kaynatılır.
Bir süre bekledikten sonra servis yapılabilir.

Hazır (Instant)Kahve Usulü Hazırlamak için:
Her fincan için bir çay kaşığı kahve, iki çay kaşığı kahve kreması isteğe göre şeker ilave edilip üzerine
kaynar su koyarak karışıtılır. Bu hazırlanış biçimi pişirmeye göre daha kolay ve pratiktir.

5 yorum:

Selestia Hülya Karayel dedi ki...

tadını çok merak ettim ben de bi kahve tutkunuyum :) keşke atmasaydın ;)

aydilber dedi ki...

çok ilginç hiç duymamıştım

gökyüzününelleri.blogspot.com dedi ki...

arkadaşım bilgilerin çok güzel kahve çok ilginç faydası ne kadar çok teşekkürler paylaştığın için sevgiler

mihrace dedi ki...

menengiç, bizim de çıtımık dediğimiz, burda çukurova'da çerez gibi çıtır çıtır yenen minik rengarenk eğlenceli bir yemiş. hafif baharatlı,çok keskin olmayan kendine has bir rayihası var. minik çocuk ellerinizdeki bir avuç menengiçe bakarken yeşilden açık turkuaza, pembeden kırmızıya hayal dünyanızı canlandıran harika renklerinin içinde kaybolursunuz. şimdilerde ancak senede bir çocukluğumuza doğru bir kaçamak yapmak istediğimizde alıyoruz:)

Adsız dedi ki...

on numara kahve herkese tafsiye ederim....