16 Mayıs 2010 Pazar

BUZDOLABI BÖREĞİ

3 yufka
içi için:
4 haşlanmış patates
3 kibrit kutusu beyaz peynir
2 yumurta
100 gr tereyağı
1.5 su bardağı süt
üzeri için:
kaşar rendesi ve pulbiber

patatesleri ezin.tereyağını eritip soğutun.iç için gerekli tüm malzemeleri bir kapta karıştırın.
üç yufkanında her katına harçtan sürerek üst üste dizin.kenarlarını içe kıvırıp rulo yapın.
rulayı 2 parçaya kesip bir tepsiye alın.buzdolabında 1 gece veya en az 1 saat dinlendirin.
fırına koymadan 15 dk. önce buzluğa koyun.ve buzluktan çıkardıktan sonra dilimleyerek yağlı kağıt serili tepsiye dizin.üzerlerine kaşar rendesi ve pulbiber serperek 200 derece fırında pişirin.

4 yorum:

umutluhayat dedi ki...

ellerine sağlık canım nefis olmuş.bende derin dondurucuda bekleyen böreği çok severim.sevgiler

Selestia Hülya Karayel dedi ki...

enfess!!! :)

Sevil Şahin dedi ki...

ezgicim harika bir sunum olmuş ellerine sağlık nefissin

sema dedi ki...

mükemmel ya herkes bayıldı hayatımda bu kadr farklı ve tatlı bir börek yemedemmm