22 Mayıs 2010 Cumartesi

SİNANGİL 7 TAHILLI EKMEK UNU İLE YAPTIĞIM MİNİ EKMEKLER :)

elde de aynı hamuru hazırlayabilirsiniz. zaten paketin arkasında elde nasıl hazırlayacağınıza dair bilgi var.

Ekmek makinesi haznesine sırası ile
1.5 su bardağından biraz az (280ml) su
1 paket sinangil tahıl un
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı şeker
1 paket instant maya (paketin içinden çıkıyor)
koyuyoruz.ekmek makinesinin hamur bölümünde ekmek hamurumuzu hazırlatıyoruz.
yaklaşık 1 saat sürüyor.
hamur hazır olduktan sonra hazneden çıkarıyoruz.hafif unladığımız ellerimizle parçalar alıp (benim 5 adet küçük ekmeğim oldu) yuvarlayarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz.
10-15 dk. tepsi mayasının gelmesini bekliyoruz.üzerine bastırmadan hafifçe süt sürüp yulaf ezmesi,keten tohumu,çörek otu,ayçekirdiği içi ve haşhaş tohumu gibi malzemelerden dilediklerimizi üzerine serpiyoruz.
önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz.

5 yorum:

Ege dedi ki...

Ev yapımı ekmek gibisi yok... Pazar kahvaltıları için ideal :)Eline sağlık...

umutluhayat dedi ki...

enfes evde yapılan gşbşsş yok.ellerine sağlık ezgicim.benim ekmek yapma makinem yok başka şekilde yapabilirmiyim acaba.sevgiler

Hülya dedi ki...

gerçekten evde yapılan ekmek gibisi yok. kokusu tadı bambaşka oluyor ve evinde tertemiz yapmak, içine ne koyduğunu bilmek çok güzel bişey...

Deniz dedi ki...

çok güzel görünüyorlar. ben de bu aralar sardım tahıllı ekmeklere :)
hem lezzetli hem daha sağlıklı. ellerine sağlık.

Adsız dedi ki...

Aşçı Forum

Aşçı İş Arayanlar

Aşçı Arayanlar

Yerli Yemek Tarifleri

Aşçı Okulları

Dünya Global Mutfak

Profesyonel Yemek Malzemeleri



Profesyonel Sos çeşitleri


Tatlı Pasta Çeşitleri


Resturant Kurulumu


Yemek Üzerine İş yeri Kurulumu


Profesyonel Mutfak Malzemeleri


Gastronomi