12 Mayıs 2010 Çarşamba

ZEYTİNLİ,PEYNİRLİ VE SOSİSLİ TOMBİŞLER

Canım eşimle birlikte hazırladığımız enfes tombişçikler... ;))
not:tam buğday unu kullandığımız için renkleri koyu oldu.

2 haşlanmış patates
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı tozşeker
yarım paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
1 yumurta

içi için:
15 adet küçük sosis
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 çorba kaşığı zeytin ezmesi

üzerine:
susam,çörekotu

süt,şeker ve mayayı karıştırıp 10 dk. bekletin. yumurtanın akını,zeytin yağını,tuzu ve haşlanmış rendelenmiş patatesleri karıştırın. son olarak unu ekleyin. yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. buzdolabında 1-2 saat dinlendirin.
hamurdan cevizden iri parçalar koparıp avucunuzun içinde açın.hamurun içine biraz zeytin ezmesi sürüp,kaşar serpin ve bütün halde küçük sosisimizide üzerlerine koyup,hamurun uçlarını toparlayıp yuvarlayın.
kapatılan uçlar alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye dizin.
yumurta sarısını fırçayla üzerlerine sürüp susam ve çörekotu serpin.
önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.

5 yorum:

Ekin Mutfagi by Elif dedi ki...

Ellerine saglik ezgicim...
Tombisler cok nefis olmus...

Sevgiler

Hülya dedi ki...

çoook şirin görünüyor :) canım ellerine sağlık :)

Pembe Tatlar dedi ki...

Canım ellerinize sağlık:)

Fuat Gencal dedi ki...

Ellerinize,emeğinize sağlık. Çok leziz görünüyor.

Saygılar.

zeytin dedi ki...

Ellerinize sağlık...