200 gr mantı
1 kuru soğan (küp şeklinde doğranmış)
1 çay bardağı bezelye
1 çay bardağı mısır
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
7 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı un
1 et bulyon
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı pulbiber
soğanları zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
salçayı ekleyip 1-2 dk. daha kavuruyoruz.sıcak suyu ve et bulyonu ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.
kaynadıktan sonra mantıları ekliyoruz.unu küçük bir kasede suyla incelterek çorbaya ekliyoruz.
mantılar yumuşamaya başladıktan sonra bezelye ve mısırları ilave edip pişiriyoruz. nane ve pulbiber serpip ocaktan alıyoruz.sıcak servis yapıyoruz.
5 yorum:
Ellerine emeklerine saglik nefis bir corba afiyetler olsun .Hayirli aksamlar öptüm.
değişik olmuş . ellerine sağlık
Merhabalar, Süper görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.(Bugün bloglardan seçmelerde lezzet adasının saç kavurması tarifi yayınlandı.(http://gencalsabahattin.blogspot.com/)
Sizinde her pazartesi yayınlamasını istediğiniz yemek tariflerinizi beklerim.
Saygılarımla.
Nefis bir çorba olmuş ellerine sağlık canım...
Sevgiler...
görünce canım çekti doğrusu çok güzel görünüyor ellerine sağlık
Yorum Gönder