16 Aralık 2010 Perşembe

KAĞITTA DOMATESLİ VE PEYNİRLİ MEZGİT



Mezgit yerine sudak,levrek,alabalık,karagöz ve mercan gibi beyaz etli balık filetolarını kullanabilirsiniz.

2 fileto mezgit
karabiber
4 sivribiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarmısak
2 dilim kaşarpeyniri
biberiye,kekik,pulbiber
4 limon dilimi
tuz
2 parça yağlıkağıt

mezgit filotalarını iyice yıkadıktan sonra her iki taraflarınada tuz ve karabiber serpip 20 dk. bekletiyoruz.
zeytinyağını kızdırdığımız tavada biberleri kavuruyoruz.kabuğu soyulup küp doğranmış domatesleri ve ezilmiş sarmısakları ekliyoruz.tuz serpiyoruz.domatesler suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
yağlı kağıtları tezgaha yayıp ortalarına balıkları yerleştiriyoruz.pişirdiğimiz domatesli karışımı üzerlerine paylaştırıyoruz.üzerine sırası ile kaşar dilimleri,biberiye kekik,pulbiber ve limon dilimlerini yerleştiriyoruz.
kağıdın kenarlarını malzemenin üzerine alıp paket yapıyoruz. 230 derceye ayarlanmış fırında 15-20 dk. pişiriyoruz.sıcak servis yapıyoruz..

3 yorum:

Gönülünce dedi ki...

Balığın harika olmuş ellerine sağlık canım...


sevgiler...

Yeşim dedi ki...

Peynirle balığı bir arada hiç denemedim ama balık olurda güzel olmazmı hiç:)
sevgilerimle...

Esra dedi ki...

çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık :))