10 Aralık 2010 Cuma
PEKMEZLİ KABAK TATLISI
kesinlikle çok lezzetli oluyor mutlaka denemenizi öneriyorum....
1 kg temizlenip doğranmış balkabağı
2 su bardağı şeker
1/2 çay bardağı pekmez
üzeri için bolca dövülmüş ceviz içi
(balkabaklarının dış kabuğu sert olduğu için doğramak ve soymak biraz uğraştırıcı oluyor bu sebeple ben temizlenmiş ve doğranmış olarak alıyorum.fakat bu şekildede parçalar büyük oluyor bu nedenle her parçayı yıkadıktan sonra, büyüklüklerine göre 2'ye yada 3'e bölmek gerekiyor.
yani en ideali için her parça 2-3 cm kalınlığında doğranmış olmalı.)
doğradığımız balkabaklarını tencereye koyup üzerine önce şekeri daha sonrada pekmezi gezdiriyoruz.
tencerenin kapağını kapatıp 4'lü ocağın en küçük olanına tencereyi koyup ateşi en kısığa ayarlıyoruz.10-15 dk sonra kabakları karıştırıp ateşi çok az açıyoruz.kabaklar yumuşayıncaya kadar bu şekilde pişiriyoruz.
ılındıktan sonra buzdolabına kaldırıp en az 4-5 saat dinlendiriyoruz.servis sırasında suyundan pek koymadan tabaklara paylaştırıp üzerlerine bolca dövülmüş ceviz serpiyoruz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
4 yorum:
kabak tatlısını çok severim.ellerinize sağlık.sevgiler.
evet tahinli cok lezziz oluyor.. ellerine emegine saglik canim..sicacik sevgilerimle.
genel olarak bloğunuza göz gezdirdim çok güzel kolay ve pratik tariflerniz var sizi izlemeye alacağım...
4lü ocağın en küçüğü hımm bende 4lü ocak yok nolcak
Yorum Gönder