19 Ocak 2011 Çarşamba

ATOM SALATA


3-4 tane patatesi kabuklarıyla birlikte haşlıyoruz.patatesler yumuşadıktan sonra süzüp,patatesler ılıkken kabuklarını soyuyoruz.1 tatlı kaşığı tereyağı ekleyip,tuz ve karabiber serpiyoruz.
patatesleri püre haline gelinceye kadar eziyoruz.içine kıyılmış dereotu serpip iyice karıştırıyoruz.
bir kapta 1 diş sarmısağı eziyoruz.içine 2 kaşık mayonez,1 kaşık yoğurt,1-2 damla limon suyu ve 1 çay kaşığı zeytinyağı ekleyip iyice karıştırıyoruz.içerisine 2 havuç rendeleyip tekrar karıştırıyoruz.
patates harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde yuvarlıyoruz ve ortasında parmağımız yardımı ile çukurlar oluşturuyoruz.servis tabağına yan yana diziyoruz.her bir parçanın içine hazırlamış olduğumuz havuç salatasını paylaştırıyoruz.üzerini maydanoz yaprakları ile süsleyip servis yapıyoruz.

8 yorum:

www.sendepisir.com dedi ki...

Patates salatasına farklı bir sunum getirmişsiniz. Değişik olmuş, ellerinize sağlık. Afiyetler olsun.

Unknown dedi ki...

Kahvaltıda ne güzel giderdi şimdi :)
İsmini de çok sevdim :)
Ellerine sağlık canım..
sevgilerimle.

mutfagabuyrun dedi ki...

sunum harika olmuş arkadaşım.ellerine sağlık.havuç ve patetes güzel bir ikili.not aldım.mutlaka denemek istiyorum.sevgiyle kal.

Pembe Tatlar dedi ki...

Ezgiciğim porsiyonluk lezzetleri çok severim elelrine sağlık...

Gönülünce dedi ki...

Sunum çok şık nefiss olmuş ellerine sağlık canım...

Sevgiler...

Banu dedi ki...

Ezgi Hanım merhaba:)) Salata nefis blogunuz nefis ellerine emeğine sağlık. Sözlerinizi okudum cıvıl cıvıl bir dişi gördüm sanki kendimi okudum burcunuz nedir. Ben teraziyim:)) Sizi izlemeye aldım banada beklerim sevgilerimle...

çeşnici Handan dedi ki...

Sunum çok şık olmuş lezzet de öyle. Ellerine saağlık afiyetler olsun.

Banu dedi ki...

Ben sana burçdaşım diyeceğim burçdaşım:))yaptıkların nefis salataya da bittim bunuda aldım arşive:)) ellerine emeğine sağlık canım... sevgilerimle...