2 Ocak 2011 Pazar

BALLI SUSAMLI TAVUK ŞİŞ

2 adet tavuk göğsü
1 çay bardağı soya sosu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı bal
Birkaç diş sarımsak
Susam
Çöp şişler
Tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayın. Derin bir kaba alın. Üzerine soya sosu, zeytinyağı, bal ve sarımsak dişlerini koyup, kapağını kapatarak birkaç saat bu şekilde marine edin. Daha sonra tavuk etlerini alıp, şişlere dizin. Susamı geniş bir tabağa yayın. Şişleri susama iyice bulayın. Orta ısılı fırında üzeri iyice kızarana dek pişirin.

3 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

çok lezzetli görünüyor.ellerine sağlık arkadaşım.öpüyorum.

Gönülünce dedi ki...

Nefis görünüyor şişler ellerine sağlık canım...
Mutlu,sağlıklı yıllar dilerim...

TuruncuTatlar dedi ki...

farklı bir tarif canım ellerine sağlık sevgiler sağlıkla kal..