2 kereviz
1 havuç
1 patates
1 soğan
2 portakal suyu
1 limon suyu
1 çay bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kesme şeker
1 çay kaşığı sebzeli çeşni
1/2 demet kıyılmış dereotu
kerevizleri halka halka doğrayıp limonlu suda bekletiyoruz.patates ve havuçlarıda halka şeklinde doğruyoruz.soğanı incecik kıyıyoruz.
tencereye yağı koyup soğanları 1-2 dk. kavuruyoruz.havucu ekleyip 1-2 dk. daha kavurup kereviz dilimleri ve patates dilimlerini tencereye diziyoruz.üzerine portakal,limon suyu ve sıcak suyu gezdiriyoruz.şeker ve sebzeli çeşniyi ekleyip kapağını kapatıyoruz.kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.dereotu ile süsleyerek servis yapıyoruz.
6 yorum:
görüntü harika arkadaşım.eminim lezzetide öyledir.ellerine sağlık.sevgiler.
piştikten sonra altını kapatmaya yakın dereotunu eklesek nasıl olur acaba ? öylesinide merak ettim.Güzel tarif, ellerine sağlık
ellerine sağlık kereviz yapmam ilk defa denemeye karar verdim ama portakal suyu koymadan yaptım yiyemedim ama portakal suyu ile tekrar denemeyi düşünüyorum.
sevgilerimle.
sevgili içimizdeki karnaval teşekkür ederim.söylediğin şekilde dereotunu pişmeye yakın koyarsak lezzette çok fark olmaz belki daha bile güzel olur denemeye değer.
sevgili cafe portakal kereviz benim çok sevdiğim bir lezzettir bu tarifte en sevdiğim kereviz yemeklerinden biridir.anladığım kadarı ile sen pek kerevizden hoşlanmıyorsun.portakal kerevizin yoğun tadını alıyor diğer kereviz yemeklerine oranla daha hafif oluyor.fakat yinede yiyebilirmisin bilemiyorum.denemeye değer...
Ellerine sağlık canım gerçekten tam benlik olmuş.KEreviz sevmeyenlere inat:)
Sevgilerimle..
Çok severim. Ne yazik ki artık bitiyor. Bitmeden bol bol yapıp yemeli...
Ellerinize sağlık.
Yorum Gönder