28 Şubat 2011 Pazartesi

ELMALI SÜTLÜ TATLI



portakal ağacında görüp denediğim bir tarif ve kesinlikle favorilerimden... şiddetle öneriyorum...

krema malzemeleri:

  • 750ml süt
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya ( damla sakızı aromalı vanilya kullandım)

içine:

  • dövülmüş ceviz, kuru üzüm, tarçın

ayrıca:

  • 4 veya 5 adet sarı elma
  • toz şeker
  • 8 veya 10 adet pötibör bisküvi
  • hindistan cevizi

Hazırlanması:

  1. Elmaları soyun, ikiye kesip çekirdek yuvalarını çıkartın. Yayvan bir tencereye çekirdek boşlukları alta gelecek şekilde dizin. Üzerlerine birer yemek kaşığı toz şeker serpin. Yarılarına gelecek kadar su ekleyip dağılacak kadar yumuşamalarına izin vermeden pişirin.
  2. Tereyağı hariç kalan krema malzemelerini devamlı karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Pişince yağı ekleyip karıştırarak erimesini sağlayın.
  3. İç malzemeyi bir kasede karıştırın. Pişen elmaları sırayla alıp çekirdek yuvalarını iç malzemeyle doldurun. Üzerine bir pötibör bisküvi kapatın. Bisküvi altta kalacak şekilde borcama dizin.
  4. Hepsini dizince kremayı üzerlerini ve aralardaki boşlukları kapatacak şekilde dökün. Hindistan cevizi serperek buzdolabında soğumaya bırakın.

8 yorum:

YeMeK vAkTi dedi ki...

Ezgicim ellerine sağlık bende çok severim bu tatlıyı

Sevgilerimle

mutfagabuyrun dedi ki...

harika görünüyor arkadaşım.ellerine sağlık.öpüyorum.

Unknown dedi ki...

BEN DE ARADA YAPARIM GERÇEKTEN NEFİS BİR TATLI ELLERİNE SAĞLIK TATLIM.

Aycan dedi ki...

Offfff tatlıyı çok seviyorum.Çok nefis görünüyor.Ellerinize sağlık.

Unknown dedi ki...

Çok iştah açıcı görünüyor.
Ellerine sağlık.
Sevgiler.

canikom dedi ki...

harika..........kremanım kıvamı nasıl olmalı acaba.yoğun mu akıcı mı

yildiz dedi ki...

Ellerinize saglik,harika görünüyor

Adsız dedi ki...

Merhaba, şekeri fazla geldi, bir dahaki sefere yarım bardak şeker kullanmak için tarif defterime not ettim. Çok güzel bir tatlı oldu, teşekkürler.