20 Şubat 2011 Pazar
GALETA UNLU KIYMALI POĞAÇA
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 yumurtanın sarısı (akı üzeri için ayrılacak)
1 tatlı kaşığı tuz
alabildiği kadar un
İÇ HARCI İÇİN:
250 gr kıyma
3 orta boy soğan
1 tutam maydanoz
tuz,karabiber,kekik
3 çorba kaşığı sıvıyağ
üzeri için galeta unu
bir kaba yoğurdu,yumurta sarısını,sıvıyağı koyup çırpma teli ile karıştırıyoruz.alabildiği kadar unu ve kabartma tozunu ilave ediyoruz.kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.
üzerine nemli bir bez örterek iç harcımızı hazırlayana kadar dinlendiriyoruz.
iç harcı hazırlamak için:
tavayı ocağa alıp sıvıyağı döküyoruz.minik doğranmış soğanları koyup 1-2 dk. kavuruyoruz kıymayı ekliyoruz.
5 dk. daha kavurup ocaktan alıyoruz.baharatları ve kıyılmış maydanozu koyup karıştırıyoruz.
hamurdan küçük yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp,yuvarlayıp,avuç içinde bastırarak çay tabağı büyüklüğünde açıyoruz.
iç harçtan 1 tatlı kaşığı hamurun içine koyuyoruz.bütün uçları bir arada buluşturup,yuvarlıyoruz.
yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz. tüm hamura bu işlemi gerçekleştiriyoruz.
yumurta akını çatalla çırpıp hazırladığımız poğaçaların üzerine sürüyoruz.üzerlerine bolca galeta unu serpiyoruz.önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 25-30 dk. pişiriyoruz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
6 yorum:
NEFİS OLMUŞ ARKADAŞIM ŞİMDİ KAHVALTIYA ALABİLİRİM ELLERİNE SAĞLIK.SEVGİYLE
Tadını çok merak ettim , güzel bir tarif , ellerine sağlık.Çok güzel görünüyorlar
mmmm nefis olmuşlar ellerine sağlık.
ELLERİNE SAĞLIK CANIM BENİMDE Sevdiğim bir tariftir sağlıkla kal mutlu pazarlar..
poğaçalar harika olmuş arkadaşım.ellerine sağlık.sevgiler.
ben daha önce blogunu nasıl görmemişim,muhteşem tarifler var:),çok iştahlı biri değilimdir ama benim bile iştahım kabardı,halbuki daha yeni yemek yedim:(denicem tariflerini.
Yorum Gönder