27 Nisan 2011 Çarşamba
FIRINDA KIYMALI VE KAŞARLI MANTAR
kebap lezzetindeki, bu son derece pratik yemeği mutlaka denemelisiniz...
1 paket (400 gr) mantar
200 gr kıyma
2 biber
1 büyük domates
1 kuru soğan
tuz,karabiber,pulbiber
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağı
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
domateslerin kabuklarını soyuyoruz.domates,soğan ve biberi minik minik doğruyoruz.sarmısağı eziyoruz.
bir tavada tereyağını eritip soğan,sarmısak ve kıymayı kavuruyoruz.1-2 dk sonra biberleri ekliyoruz.
1-2 dk. daha kavurduktan sonra salça,domates ve baharatları da ilave edip 2-3 dk. daha kavuruyoruz ve ocaktan alıyoruz.
fırın kabını yağlayıp saplarını kopardığımız mantarları, çukur kısmı üstte kalacak şekilde yan yana diziyoruz. aralarına saplarını yerleştiriyoruz.
mantarların çukur kısımlarını hazırladığımız kıymalı harçla dolduruyoruz.kalan harcı mantarların aralarına gezdiriyoruz.üzerine kaşar rendesi serpip,önceden ısıtılmış fırında mantarlar pişip,kaşarlar kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
3 yorum:
mantar yemesemde görüntü harika canım.ellerine sağlık.sevgiler.
Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı olmuş.
Saygılar.
Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı olmuş.
Saygılar.
Yorum Gönder